SVOBODNE RITKE

(članstvo do suhosti otroka)


SVOBODNE RITKE
Pridružitev možna vse do otrokovega 12. meseca,
skupaj smo do otrokove suhosti.
 
 CENA članstva za skupnost svobodnih ritk:   297€  

 

 
Otroci so radi svobodni,
dovolimo jim, da se zgodaj osvobodijo! 

 

O zgodnjem izločanju izven plenic je že ogromno vsebin. Veliko ljudi prakticira to metodo, na trgu se dobi kup nasvetov. Si tudi ti že uspešno začela, kmalu po začetku, pa spoznala, da prijetne izkušnje spremlja tudi kar nekaj težjih izzivov.

Čeprav je veliko informacij, ti ne veš kako in kje bi začela reševati trenutni izziv?

·        Težko ti je, ker si sama, ker ni nikogar, ki bi te prijel za roko in korak za korakom vodil skozi izziv  in ti bil čez dva tedna ali mesec ponovno na voljo, ko se boš ti in otrok soočala z novim izzivom.

·         Ob sebi nimaš nikogar, ki bi poznal otrokove razvojne mejnike in prepoznaval pavze, v katere pada tvoj otrok. Nikogar ki bi ti razložil, zakaj se upira in noče oz. ne zmore sodelovati.

·         Bojiš se, da se bo upiranje in nesodelovanje vleklo predolgo? Bojiš se, da boš otroku izločanje zamerila, ne znaš lahkotno naprej?

·         Niti ne veš, ali bo tvoj trud kasneje poplačan in bo otrok, če bo šel v vrtec ali kam drugam v varstvo, lahko to metodo prakticiral tudi tam?

 

Sem Mojca Vrbnjak, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in mama treh svobodnih fantov.  Razumem te tudi sama sem bila na tej točki.

 

Z znanjem sem se pri prvem sinu pogumno lotila zgodnjega izločanja izven plenic. Znanje, kako otroka pravilno držati, kako spoznati njegov ritem izločanja in se povezati, vse to je bilo enostavno. Bila sva uspešna. A ko sem jaz notranje žarela, sem obenem bila od zunaj nenehno bombandirana:
“Kaj delaš Mojca?”
“Zakaj mučiš že tako malega otroka?”
“Joj, še vsi so bili v plenicah, tega ti pa res ni treba.”
Hrepenela sem po skupnosti mamic, ki bi me razumele, kjer bi se počutila varno. Vsem sem želela razložiti, da sem se lotila tega, ker sem sama imela v otroštvu nenehna vnetja in sinu nisem želela pridelati teh bolečin. Kot vzgojiteljica sem se skozi leta borila z mnogimi stresnimi situacijami, ko otrok ni želel ali pa ni zmogel opustiti pleničke, saj je ta skozi mesece in leta postala tako huda navada oz. razvada. Želela sem, da bi izločanje bilo v naši družini nekaj lepega in naravnega, kot je hranjenje in gibanje. Nekaj kar vpeljemo v vsakdanjo rutino in ga kasneje ne rabimo odvajati od plenic. Želela sem si, da moj otrok nima težav s kakanjem in hudih zaprtij. In ko sem te svoje globoke želje razlagala svetu, sem velikokrat naletela na gluha ušesa. Utrujalo me je. Takrat sem si zaželela, da bi preprosto imela skupnost mamic, ki delajo podobno, mamic, ki bi me resnično razumela in skupaj bi bile podprte do suhosti. 

Kot vzgojiteljica, sem takrat svojega prvega sina vključila v vrtec z 11 meseci. Bil je suh. A kako to predstaviti znotraj sistema? Veliko staršev se pred vpisom otroka v vrtec obremenjuje, ali bo jokal, bo kaj jedel, bo sprejel okolje? Jaz pa sem se obremenjevala z mislijo: “Ali bodo razumele našo naravno pot? Bodo slišale moje želje in otrokove potrebe? Ga bodo znale oz. ga bodo sploh želele podpreti v njegovi samostojni in uspešni poti izločanja? Bo ves moj večmesečni trud zaman, ali se bo naša pot lahko tudi v varstvu nadaljevala?” Bile so moje sodelavke a vseeno me je bilo neznansko strah. Ko je otrok vstopil v vrtec, je bil prvi primerek, do sedaj tega niso poznale. In bil je edini v skupini, ki je pri tej starosti zaznaval svoje telo in imel razvije mišice zapiralke, ter zelo dobro umsko in čustveno zrel za toaletno neodvisnost.

Pri prvem otroku je bila pot uspešna, saj je bil res lepo vodljiv. Drugi sin, je bil čisto nasprotje. Zelo močen karakter, ki je od mene doma in potem tudi v varstvu potreboval čisto drugačen pristop. A tudi z drugim nam je uspelo. Ko sem rodila tretjega sina, je bilo normalno, da pot zgodnjega izločanja štartamo tudi z njim.

Bila sem sama. Tebi pa naj povem, da nisi.

Ustvarila sem skupnost mamic, ki je jaz nisem imela. 

Obstaja rešitev, ki je enostavnejša, kot si misliš.

 

Si želiš zgodnjega izločanja in veš, da bi ga prakticirala od tega trenutka in vse do otrokove suhosti? Super, takšne iščem.

Imaš močno željo? Ok to je vse, kar potrebuješ za začetek.  

Veš da imaš poleg želje tudi znanje in že veliko izkušenj, ampak če se ti zdi, da vse to ni dovolj, naj ti povem, da se lahko tudi ti naučiš lahkotneje stopati skozi vse izzive in uspešno prideš do cilja, če se za to pod odločiš danes, tukaj in zdaj.

Če si želiš postopati pravilno in otroku ne zameriti kahlice ter izločanja zaradi napačnih, neuspešnih korakov, potem si na pravem mestu.

Članstvo SVOBODNE RITKE  je tu točno zato in je ustvarjeno zate, da te podpre.

Jaz sem tu za to, da ti na poti pomagam, te vodim in usmerjam. Ko prideš do izziva, ne iščeš po spletu in priročnikih splošnih nasvetov, ne sprašuješ prijateljev za pomoč in ideje, ki pri tvojem otroku tako ali tako ne bodo delovale, ampak se obrneš na skupnost in name, ki na podlagi tvojega trenutnega stanja najdemo najboljšo rešitev.

Zakaj vem, da moj pristop v težjih situacijah resnično deluje?

Ker sem tudi sama kot mama in vzgojiteljica šla čez vse te padce, velikokrat. Z različnimi otroki in različnimi družinami. Bilo je težko, ko smo iskali poti, saj v prvih letih nisem imela znanja.

Zdaj ga imam in zavedam se, da opravljam svoje sanjsko poslanstvo in vas znam celostno podpreti.

 

MOJ PROGRAM JE DRUGAČEN, KER SE OSREDOTOČIMO NA VEČ VIDIKOV:

·         karakter tvojega otroka,

·         starost,

·         že osvojeno predznanje,

·         sposobnost oz. razvitost mišic zapiralk,

·         umsko in čustveno zrelost,

·         tvoj pristop in pristop ostalih družinskih članov, vaše izkušnje,

·         otrokovi odzivi in tvoji odzivi,

·         napake, ki jih delaš nezavedno in se posledično ciklaš znotraj izziva predolgo časa.

Obenem pa te, ko ti sama prideš do točke, da gre otrok v vrtec ali v varstvo, tudi na tej poti maksimalno podprem, kot diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok z leti izkušen dela v vrtcu. Skupaj najdemo pot, kako predati znanje, vzbuditi zanimanje tudi na strani tistega, ki bo našega otroka varoval in kako ga vključiti v sam proces.

 

Nikoli ni bilo mišljeno, da mame raziskujejo čisto same, od nekdaj so živele v skupnosti.

Obudimo ta način življenja, pridruži se nam!

 

Program bo deloval zate, tudi če:

·        imaš veliko obveznosti in si zelo zaposlena mama, saj so vsebine ves čas na voljo, sodelovanja v živo preko zoom klepetalnic pa so narejena tako, da so prijazna do staršev in se jim lahko pridružiš, ko uspeš ali v naprej zapišeš vprašanje in si zoom pogledaš za nazaj,

·         nimaš veliko predznanja imaš pa željo stopati po tej poti s svojim otrokom,

·         te je morda strah, da si čudna in drugačna, zaradi izvajanja te metode … pridi, naj ti ponudim varen in podporen prostor, kjer se družimo istomisleči, ki se srčno zavedamo, zakaj smo se lotili te poti.

 

Starši, ki delajo po tej metodi, so v njej našli vrsto prednosti tudi zase:


"Med nosečnostjo sem prvič slišala za to metodo in si rekla »ni šans, kdo bo pa še za to imel energijo?!«. Potem sem rodila in zasledila tvojo spletno stran. Potegnila me je, vse napisano me je nagovarjalo in navdušilo.
Tisti začetniški »ni šans« se je spremenil v »to je to!«. To je svoboda! Vsa logika, ideja, koncept, zdelo se mi je, da berem kakšna mama želim biti. Priznam pa, da me je bilo strah začeti to metodo v teh časih, v sodobnem prehitrem svetu. Opogumila sem se zaradi dejstva, da si z nami do suhosti. Uau! To, da sedaj sledim svojemu notranjemu glasu me je okrepilo in povezalo z otrokom. Končno si zaupam in trdno stojim za svojimi prepričanji. Tvoj program me je spremenil, hvala ti!"
Manca

"Sem mamica dveh deklic. Za metodo zgodnjega izločanja sem prvič slišala, ko sem bila v zadnjem mesecu druge nosečnosti. Moj prvi odziv je bil precej negativen, prepričana sem bila, da se v to ne bom spuščala. A ko pogledam nazaj lahko rečem, da sem zelo vesela in ponosna nase ter na partnerja, da sva vseeno poskusila. Svojo drugorojenko sem prvič odvila in ji omogočila svobodno izločanje izven plenic malo pred dopolnjenim drugim mesecem. Hitro je ugotovila, kaj ji omogočam in kmalu začela komunicirat z menoj, na tak način sva se še bolj povezali. Ja prav ste prebrali - ne samo dojenje ali skupno spanje, tudi izločanje lahko med mamo ali očetom ter dojenčkom splete zelo intenzivno vez."
Marina

 

 

Vabim te v našo skupnost SVOBODNIH RITK

Članstvo zajema:

– 4 sklope video predavanj, ki so v naprej posneta in so ti ves čas na voljo.

 – Skupaj torej več kot 4 ure pregledno razdeljene, enostavne in praktične vsebine.

– Trajen dostop do vsebin vse do otrokove suhosti.

1. predavanje

PRVI KORAK: NAŠA ENERGIJA JE KLJUČ DO USPEHA
Tu boš spoznali, zakaj otrok ni na prvem mestu, ampak si to ti sama. Spoznala boš, kdaj je pravi čas, da začneš in kako biti pripravljena, mirna in opremljena s pravim pristopom.

DRUGI KORAK: ZGODOVINA ZGODNJEGA IZLOČANJA
Za lažje razumevanje metode in brezskrbnejše izvajanje, se bomo vrnili čisto na začetek, ko plenic še ni bilo. Spoznala boš pomen komunikacije izražanja.

TRETJI KORAK: KAKO POTEKA METODA V PRAKSI
Seznanila te bom s sedmimi ključnimi koraki za uspeh, ki jih bomo iz teorije prenesli v prakso in se naučili slišati otroka in mu pravilno slediti, tako, da mu bo izločanje prijetno in da bodo prijemi varni.

2. predavanje

PRVI KORAK: TELESNA, UMSKA in ČUSTVENA ZRELOST
Naučila te bom, s kakšnim pristopom in s katerimi koraki otroku pomagaš, da on telesno, umsko in čustveno hitreje dozori in postane samozavesten ter samostojen pri izločanju.

DRUGI KORAK: PAVZE oz. OTROKOVA OBČUTLJIVA OBDOBJA

Naučila te bom, kaj so to pavze in zakaj pride do trenutkov, ko izločanje ne teče dobro ali sploh ne. Spoznala boš glavna občutljiva obdobja in se naučila pravilno reagirati na otrokov upor ter spoznala najpogostejše napake oz. razloge, zaradi katerih starši obupate oz. niti ne želite začeti z izločanjem izven plenic.

3. predavanje

PRVI KORAK: OTROK NA POTI
Tu boš spoznala, da lahko z otrokom, ki izloča izven plenic nemoteno potuješ povsod, ne da bi se ta vajin proces oz. komunikacija izločanja prekinila.

DRUGI KORAK: PODPORA PRI ČREVESNIH TEŽAVAH (ZAPRTJU)
Naučila se boš otroka podpirati celostno, tako na psihološki kot fiziološki ravni, da bo izločanje zanj vedno prijetna izkušnja. 

4. predavanje

PRVI KORAK: SOCIALIZACIJA
Za lažje razumevanje pomena socializacije, bom s tabo delila najpomembnejše vsebine o korakih, kako otroka spustiti v svet, da bo le-ta v vsakem okolju samozavesten in samostojen, srečen in sproščen.

DRUGI KORAK: VSTOP V VRTEC oz. VARSTVO
Naučila te bom, s kakšnim pristopom in s katerimi koraki otroku pomagati, da se lažje vključi v vrtec oz. varstvo, obenem pa bomo predelali vsebine, kako ti kot mama ostaneš samozavestna ter kako pomagaš vzgojiteljici, da lažje sprejme to metodo zgodnjega izločanja in s tabo in tvojim otrokom uspešno sodeluje tudi v času varstva.

 

– Vsak mesec imamo dvourno klepetalnico, kjer v živo rešujemo vaše trenutne izzive, si pomagamo, deležni ste svetovanja in strokovne podpore, klepetalnica je tudi prostor, kjer podelimo uspehe in občutke radosti, ki jih doživljamo znotraj metode zgodnjega izločanja izven plenic.

 

– Podpora v zaprti skupini na Facebooku, kjer lahko 24h/7 dobiš podporo istomislečih staršev, 2x tedensko pa tudi jaz odgovarjam na vaša vprašanja. Družimo se samo člani Svobodnih ritk, vse dokler vaš otrok ni popolnoma suh.


Koliko je vredna tvoja vizija in pot?

Dobro vprašanje, ne?

Zate ne vem, zase pa vem, da je bila neprecenljiva.

Ni merljivo v denarju. Saj poleg denarne investicije, vložiš tudi svoj čas, svojo povezanost, naklonjenost otroku, pomagaš mu lepše čustveno, umsko in telesno dozoreti. Nudiš mu dragocene in edinstvene izkušnje, ki so v naši družbi redke in že skoraj pozabljene v potrošniški naglici. Otroka celostno slišiš in razumeš. Pomagaš mu, da se čuti, zaznava svoje telo in se od prvih mesecev svobodno izraža. Je slišan in gradi močno osebnost. Postane samozavesten in samostojen.

Kasneje nimaš stresa z učenjem odvajanja od plenic, saj je izločanje vpeljano že v vašo vsakdanjo rutino in je otroku to nekaj lepega in naravnega.

Dobiš celostno podporo na vseh področjih, da lahko uspešno zaključiš to pot in postaviš močne temelje tudi za kasnejši razvoj.
Za tako širok nabor znanja in celostno podporo, bi drugje zagotovo odštela na tisoče evrov.

To, da je nekdo s tabo in ti na voljo več mesecev, celo več let je res neprecenljivo.  

Izračunala sem SAMO VSEBINSKO in dojela, da bi te takšno sodelovanje lahko stalo 1279€.

 

A naj te razveselim, da tvoja investicija ne bo niti približno tako velika. Saj je moj namen, da  osvobodim čim več ritk in mam ter vam pokažem lahkotnejšo pot tudi ob težjih obdobjih.

 

Lahko mi pišeš in se prej slišimo, da ugotovimo, če je članstvo primerno zate. 

Je pa ena morebitna ovira tukaj zate: ne moreš se pridružiti kadarkoli.

Vrata v skupnost odprem samo 2x na leto. In število mest je omejeno, saj želim mame, ki se pridružijo res maksimalno osebno podpreti. 

Če vidiš spodaj na strani, da je vstop trenutno zaprt, se lahko vpišeš in tako prejmeš povratni mail z informacijami, kdaj bodo vrata ponovno odprta. Obenem pa boš dodana na mojo mail listo, da ti pravočasno pošljem povabilo in ne zamudiš prostih mest in ugodnosti ob predprijavi.Da bo naše druženje še

prijetnejše, sem ti pripravila tudi nekaj čudovitih bonus vsebin:

E-priročnika za starše:

  1.   “Zgodnje izločanje izven plenic – Sladki začetki”
  2.    “Zgodnje izločanje izven plenic – Starši na preizkušnji”

Verjamem, da takšne ponudbe še niste dobili, skupnost vse do suhosti!

ČE SE PRIJAVIŠ V ČASU PREDPRIJAV IN PORAVNAŠ ZNESEK PRED ZAČETKOM NAŠEGA DRUŽENJA, DOBIŠ ŠE DODATNO DARILO:

Celotno zbirko mojih avtorskih otroških kartonk, ki vas bodo podpirale na vaši poti do suhosti. 

In še nekaj utrinkov, kako metoda zgodnjega izločanja poteka v praksi:

"Sama vem, da brez Mojčine pomoči ne bi zmogla, saj imamo v današnjem času "napačno" sliko, kaj je normalno. Lotiš se zgodnjega izločanja izven plenic, potem pa se ti zdi polomija, ko ne steče kot bi si želeli. Če takrat ne bi imela individualne (predvsem moralne) podpore, bi enostavno verjela, da mi ne gre. Mojca pa mi je na res sočuten in strokoven način pomagala v vsakem trenutku (in na začetku jih je bilo veliko). Sedaj gre moj 15 mesečnik sam do kahlice in opravi potrebo ... no, lahko si mislite, da je neprecenljivo! Najbolj dragoceno pa se mi zdi to, da je Mojca se vedno ob meni, ko imam kakršnokoli vprašanje, pa bo počasi že eno leto, odkar sem stopila v stik z njo. Z veseljem lahko rečem, da sem dobila zraven še prijateljico, saj imam vedno občutek popolne domačnosti, ko govorim z njo. Mojca, zlata si in jaz enostavno občudujem tvojo energijo!"
Aleksandra
"Ko sem prvič videla tvoj video, kako ponoči daješ malega dojenčka lulat, se mi je sprva zdelo to zelo čudno. Potem sem videla še nekaj tvojih posnetkov in zapisov. Priznam, vsebine so me zamikale in opogumile, da tudi sama poskusim. Nismo še uspeli priti do popolne suhosti in ker je hčerka imela pogosta vnetja, sem pri njenih 13. mesecih pristopila v tvoj program. S tvojimi koraki smo bili vnetju končno kos in skozi program sem spoznala, da lahko tudi pri nas ta metoda deluje lahkotnejše.
Tvoje besede, predvsem pa individualni posvet, mi je dal toliko zagona, da se nisem nikoli več ustavila.
Ta izkušnja mi je odprla pogled. Delam v vrtcu in vedno sem poslušala, da mora otrok biti pripravljen, da ga odvajamo od plenic. Zdaj pa vidim, da je tukaj pomemben proces, zato tudi v vrtcu gledam drugače na to."
Sara
"Pri prvem sinu je bilo zgodnje izločanje neuspešno, saj sem zaradi pomanjkanja časa in znanja obupala. Pri drugem otroku sem se zato odločila za tvoj program, da nebi ponovno sama stopala po tej poti, želela sem si podpore. Všeč mi je bilo to, da imamo skupna srečanja preko Zooma in tudi to, da so individualni posveti, ki so namenjeni obravnavi samo našega primera. To je res krasno. Najboljše pri tebi mi je bil tvoj pristop in zavedanje, da ne rabimo biti 100% uspešni. Ta občutek sproščenosti, ki si nam ga dala, da so stvari ok, takšne kot so, da delam toliko, kot zmorem. To me še vedno drži pokonci."
Andreja
"Za to metodo sem izvedela v času nosečnosti. Tema me je takoj pritegnila in vedela sem, da je to nekaj kar si želim poskusiti. Okrog hčerinega četrtega meseca, sem začela metodo v praksi tudi uporabljat. Iz meseca v mesec sva bile bolj uspešne - kar steklo je samo od sebe. Ko pa se je bližala 11 mesecem starosti, me je bilo strah, da se bo situacija zaradi vrtca poslabšala. Zaradi želje, da bi našla skupno sodelovanje tudi z vrtcem, sem se odločila in se včlanila v skupino pri Mojci. Ni mi bilo žal, saj bi verjetno brez njenih nasvetov moja motivacija padla. Kot vzgojiteljica me je podprla tudi na področju uvajanja v vrtec. Izločanje je tako ostalo prijetna izkušnja zame, za hčerko in tudi vzgojiteljice. "
Tea

"Od prvega dne sem bil zelo skeptičen. Ideja dajanja 5 mesečnega dojenčka nad školjko v položaju lunice, se mi je zdela nesmiselna, tako da sem tudi mamico prepričeval v nasprotno.
Sčasoma pa sem opazil, da otrok sodeluje in da vse skupaj ni izguba časa.
Tako sem začel sodelovati tudi jaz in jo posedati na kahlico, ko je pri 6 mesecih bila sposobna samostojno sedeti.
Danes je res super, ko je stara šele eno leto pa že zmore opraviti potrebo na stranišču.
Ni še povsem samostojna, vidim pa, da napreduje veliko hitreje kot otroci, ki jim te izkušnje žal niso omogočene."
Andrej

Cena članstva za skupnost svobodnih ritk:   297€ 

Pridružite se nam in naj bo pot izločanja lepa zate in za tvojega otroka.

TRENUTNO JE VSTOP V ČLANSTVO ZAPRT.

 LAHKO PA SE VPIŠEŠ SPODAJ NA ČAKALNO MESTO, PRIČNEMO KMALU.
Ob prijavi dobiš vse podrobnosti na svoj mail. 

Želim postati član svobodnih ritk

ZGODNJE IZLOČANJE IZVEN PLENIC