MOJ OTROK SPROŠČENO SPI

Ko se umirim, zaspim.

E-podporna vsebina

MOJ OTROK SPROŠČENO SPI 

(za otroke vseh starosti)

 

Ko se umirimo, vsi sproščeno zaspimo.

CENA: 37€ 

 

KAKŠO JE VAŠE VEČERNO IN NOČNO VZDUŠJE?

·        Imate občutek, da vaš otrok zvečer še ni dovolj zaspan?

·         Ne veste kako, niti kdaj, bi se lotili uspavanja?

·         Imate več otrok in se vam zdi nemogoče vse skupaj uspavati? 

·         Vaš otrok nemirno spi in se nenehno zbuja?

·         Se trudite, vendar je vašega otroka zelo težko uspavati in vam vsakodnevna večerna rutina jemlje energijo in moč?

·         Si želite, da bi ob večerih imeli nekaj časa čisto zase?

·         Ima otrok določene navade oz. razvade in ne veste, kako bi sebe in njega rešili le-teh?

Preden sem postala mamica, sem večkrat poslušala druge mame, kako težko je otroka uspavati. Kot vzgojiteljica v vrtcu, sem se tudi srečevala z otroki, ki doma nikakor ne želijo zaspati, v vrtcu pa jih počitek ne predstavlja nobenega stresa. Res je, da morda vsak otrok potrebuje malo drugačen pristop, vsak svojo mero bližine, ampak v vrtcu se je vedno dalo.

Zato sem od začetka, ko sem gledala v svet, vse te družine, razmišljala, kako to, da jim doma enostavno ne uspe? Ali se res ne znajo bolje potruditi?

Ko sem sama prvič postala mama, vam moram povedati, da se je moj sin že od vsega začetka sam uspaval. Navijal si je lase, godrnjal in zaspal. Vedno sem ga podojila, nato pa še budnega položila v posteljo, mu kaj zapela, ga pobožala, ko je bil starejši pripovedovala pravljice, skratka, sobo sem potem zapustila, ko je bil otrok še buden in on je sam pomirjeno zaspal. Nobenega stresa, nobenega upora. Evo, in spet sem se spraševala, kaj je z drugimi starši, da jim ne gre? 

Potem pa sem rodila drugega sina in tu sem začela odkrivati druge dimenzije.

Moj mlajši sin je otrok z zelo močno voljo. Že kot dojenček se je velikokrat zbujal, jokal in zaspal samo ob prižgani luči, kot da se boji teme, močno kričal, četudi sem bila ob njem. Tudi tekom noči, se je ves čas zbujal, ko je začel plaziti, je znova in znova pobegnil iz postelje, tudi ko smo ga za čas popoldanskega počitka ali pa zvečer želeli uspavati. Ne, ni bil sposoben samo 10x priti iz sobe, ampak 20x. V vrtcu seveda tega ni bilo. Tam so otroci drugačni, tam se vedejo drugače. Zakaj? 

Kot vzgojiteljica in mama dveh otrok vam lahko povemo, da so otroci popolnoma iskreni in odprti samo v varnem domu. Se pravi v vaši bližini. Samo vam se bodo lahko 10x vrgli po tleh, iskreno izjokali in skričali, vse kar si pred drugimi ne upajo dati ven, bodo nadoknadili in se prečistili, ko bodo v varnem zavetju. Zato je dobro razumeti otrokov razvoj. Kaj se z njim dogaja? Zakaj se tako obnaša? Ali je res razvajen, ali jaz res ne zmorem? Ali pa zmorem in ga morda z napačnimi pristopi oviram pri njegovem napredku? 

Sama sem našla pot. Lepo, mirno in sočutno. Takšno, ki je omogočala svobodo vseh. Ne samo najmlajšemu, da izživlja svojo močno voljo in vsi ostali to trpimo. Ne. Vsem. Svobodo mame, očeta in vseh otrok.


Z vami sem Mojca Vrbnjak in želim vam povedati, da ni enega samega načina, kako uspavati in kako naj vaš otrok spi. Je pa način, ki ustreza vam, vaši družini in vašemu otroku.

Ne želim vam povedati kako morate ravnati, želim da najdete pot in se naučite, kako se usmeriti vase in kako v otroka, kako ga razumeti in kako vam na VAŠ način pričarati čudovite noči.


"Tista utrujenost, ko je mož na poti in si več večerov sam z dojenčkom in triletnico, ko prevladuje kaos in nimaš energije za ustvarjanje ustaljenih rutin … Vse se je stopnjevalo, nisem se več prepoznala. Nekega večera, ko sem spet uro in pol ležala ob hčerki in jo uspavala, dojenček pa me je v dnevni sobi čakal z možem, sem začutila, da "zdaj pa res!" potrebujem pomoč! Mojco sem že od prej poznala in brez pomislekov sem se odločila zanjo, ker so nama skupni določeni ključni pogledi na življenje, zdravje, vzgojo. Všeč so mi njen pomirjujoč ton in simpatičnost, naravnanost k rešitvam in toplina. Načrt, ki sva ga zastavili, uresničujem po zmožnostih in po korakih, brez pritiskov. Že prvo noč nam je uspelo, da sta malčka zaspala ob 20.30 ... sploh nisem vedela, kam s časom! Res je super občutek, ko ti uspe nekaj, kar izboljša življenje cele družine. Hvala, Mojca."
Anja

 

Ne, ni preprostega recepta, kako se zvečer umiriti, kako sproščeno zaspati. Nimam niti čarobne palčke, ki bi omogočila, da bodo otroci trdno spali in z njim tudi vi. Zavedam se, da so potrebni koraki in znotraj vsake družine, pa ne samo družine, vsak otrok zahteva drugačen pristop. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da ni izvedljivo.  

 

 

Zakaj je tako pomembno, kako postopamo v večerni in nočni rutini?

KER LE TAKO LAHKO Z NAJMANJ STRESA:

·         pomagaš otroku, da se bo zvečer lahko umiril, 

·         razvijaš pri otroku zdravo navezanost in zaupanje, 

·         razumeš otroške biološke potrebe in njegov spalni ritem, 

·         spoznaš razvojna obdobja in stanja, ki otroku onemogočajo spanje, 

·          naučiš  otroka sproščeno in samostojno zaspati, 

·         dosežeš, da so večeri po okusu vas vseh in se nihče ne izčrpava. 

Čutiš, da je čas, da tudi pri vas nekaj spremenite v večerno-nočni rutini?

Moj otrok sproščeno spi je podporna vsebina, ki zajema:

 

 

 

 

 

E-priročnik za starše:

Moj otrok sproščeno spi.

Priročnik ti je trajno na voljo.

Video predavanje.

Vodim te skozi  4 vsebine. 

Vsebinsko več kot 90 minutno pregledno razdeljene, enostavne in praktične vsebine.

Vsebine so ti trajno dostopne.

 

Vsebine so razdeljene v 4 dele:

Cena podporne vsebine je 37€

→ Spanje je življenjskega pomena. Privoščite sebi in otroku boljši spanec – naročite video tečaj.

 

Naroči podporno vsebino

MOJ OTROK SPROŠČENO SPI