Nočno odvajanje od plenic

(od rojstva do sedmega leta starosti)

NOČNO ODVAJANJE OD PLENIC

(od rojstva do sedmega leta starosti)

 

Cena članstva svobodnih ritk:    67

Suha in prespana noč je zmaga za nas

in za našega otroka!

KAKŠNE SO VAŠE NOČI?

·         Menite, da bi vaš otrok ponoči že zmogel brez plenice, toda odvajanje ne steče?

·         Otroku omogočate izločanje, vendar vam nasprotuje in se upira?

·         Dvigujete otroka večkrat na noč in mu omogočate izločanje, vendar do jutra še vedno ni suh?

·         Se vaš otrok vsako noč polula, se tega ne zaveda, se ne prebudi, saj ga mokra postelja ne moti?

Ja, dobro vem kako vam je.

Tudi sama sem šla čez težke noči, čez upiranje in čez dneve, tedne neprespanosti zaradi nočnega močenja.

 

Sem Mojca Vrbnjak, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in mama dveh fantov.

Poznam občutek, ko neprespana mama svojo negativno energijo širi tudi na otroka. Kljub zavedanju, da otrok ne moči postelje nalašč, da bi nas jezil, znotraj nas raste napetost po vsakodnevnem pranju posteljnine in večkratnem zbujanju.

Pri prvem sinu je nočno odvajanje od pleničk kar steklo. Sin je bil lepo vodljiv, z jokom je glasno sporočal svoje potrebe in se ob vsakem občutku polnega mehurja zbudil. Pri drugem sinu pa moja metoda sploh ni delovala. Dvigovala sem ga in nenehno nosila lulat, toda postelja je bila kar naprej mokra. Izkazalo se je, da sem jaz tista, ki ga nezavedno oviram pri razvojnem napredku in da potrebuje povsem drugačen pristop.

Če smo želeli iz začaranega kroga in rešiti težave z nočnim lulanjem, sem morala premisliti, kaj delam narobe? S čim svojega otroka nezavedno omejujem pri napredku? Najprej je bilo težko, ampak našla sem pot. Pot, ki tudi pri otroku z močno voljo obrodi sadove.

 

ZAKAJ JE TAKO POMEMBEN PRAVILEN PRISTOP PRI NOČNEM ODVAJANJU OD PLENIC?

KER LE TAKO LAHKO Z NAJMANJ STRESA DOSEŽETE

·         da otrok sodeluje z vami,

·         da se ob občutku polnega mehurja sam zbudi,

·         da bi vaše noči postale suhe v najkrajšem možnem času,

·         in da bi otrok razvojno napredoval, se počutil dobro in presegel občutke strahu in sramu.


"Z možem sva se pri drugorojencu opogumila in šla na pot izločanja izven plenic. Podnevi smo dobro shajali, nisva pa vedela, kako se lotiti nočnega izločanja. Zato sem vzpostavila stik z Mojco. Sina sem želela še naprej dojiti, a kljub temu imeti suhe noči. Na podlagi Mojčinega individualnega načrta nam je to hitro steklo. Hvaležna sem, da Mojca po zaključku programa ne zapre svojih vrat, temveč je na razpolago za vse dodatne izzive. Sodelovanje z njo je meni osebno zelo dragoceno!"
Lidija

Nočno odvajanje od plenic je celostna podpora pri nočnem izločanju, ki zajema:

Video tečaj,

ki vas vodi skozi 7 modulov (po 10 minut)

Podpora v skupini na Facebooku,

kjer se družite samo člani tega programa,

vse dokler vaš otrok ponoči ne bo suh


Cena članstva svobodnih ritk:   67€ Prejmete pa tudi bonus vsebino:

 

 

E-priročnik za starše

»Nočno izločanje – Suha in prespana noč je zmaga za nas in za našega otroka!«

na 60 straneh za starše


Kako bo potekalo naše druženje?

Najprej si boste prebrali e-priročnik in si ogledali video posnetke o nočnem izločanju, ki priročnik dopolnjujejo ter s tem ugotovili, kako lahko pričnete reševati svojo situacijo. Nato pa vas čaka še osebni posvet in vaš individualni načrt, če se zanj odločite.


Vsebine vas bodo vodile skozi 5 glavnih korakov:

1

NAŠA ENERGIJA JE KLJUČ DO USPEHA
Tu boste spoznali, zakaj otrok ni na prvem mestu, ampak ste to vi sami, in kako biti pripravljeni, mirni in opremljeni s pravim pristopom.

2

KDAJ JE PRAVI ČAS, DA ODSTRANITE NOČNO PLENIČKO
Raziskali boste, kakšen tip starša ste in katera metoda vam najbolj ustreza.

3

OBČUTLJIVA OBDOBJA ALI PAVZE
Naučila vas bom, zakaj pride do trenutkov, ko odvajanje ne teče dobro ali sploh ne, v čem se starši največkrat motimo, katerih je 10 najpogostejših razlogov, zaradi katerih starši obupate oz. niti ne želite začeti z nočnim odvajanjem, kako reagirate in kaj lahko naredite v kritičnih situacijah.

4

METODE NOČNEGA IZLOČANJA
Naučila vas bom opazovati otroka. Seznanili se boste z različnimi metodami in spoznali katera metoda je primerna za napredek pri vašem otroku.

5

UREDITEV SPALNEGA PROSTORA
Koraki ki nam olajšajo nočno izločanje in preoblačenje postelje ter otroka. Spoznavanje ritma, kako vaš otrok kaka ali lula, kako na to vpliva dojenje in kje so fizični in psihični dejavniki.

 

→ Ni treba, da je izločanje in odvajanje od plenic travmatična izkušnja.

Bi potrebovali še posvet in izdelavo pisnega, individualnega načrta za vašo situacijo? 

Ob članstvu prejmete kar 20% popust za 60-minmutni osebni posvet, v kolikor se po vsebini zanj odločite. 

→ Včasih si starši močno želimo uspeha in nezavedno otroka oviramo pri napredku.

S pomočjo skupnosti Nočno odvajanje od plenic boste:

·         pri otroku vzpostavili občutek zavedanja polnega mehurja

·         omogočili otroku pravilen način zbujanja in pravočasnega izločanja

·         sebi in otroku omogočili kvalitetnejši spanec in

·         prišli do nočne suhosti

Cilj članstva je s pravilnim pristopom otroku omogočiti suhe noči, spodbuditi njegov razvoj in ohranjati njegovo samozavest in samozaupanje vase.

Zdaj vem, da ni pomemben čas, kdaj začnemo, pač pa naš pristop, kako se tega lotimo.

Prav za vsakega od vas si vzamem čas in vam pripravim načrt. Skupaj pogledamo, kaj so vaše težave in kaj je vaš cilj. Svetujem vam kako postopati, predvidimo izzive, ki vas lahko čakajo, in težave, ki lahko nastopijo. Svetujem vam, kako ravnati, da bo vam in vašemu otroku kar se da enostavno in da boste v najkrajšem možnem času brez stresa prišli do želenega cilja – nočne suhosti.


"Kljub svojemu pedagoškemu znanju, praksi dela v vrtcu in poslušni hčerki, sva bila s partnerjem v dvomih kako sploh začeti z odvajanjem in kdaj. Zato smo stopili v stik z Mojco, saj sem želela, da hčerka obdobje odvajanja doživi pozitivno. Program nam je pomagal, da je hčerka postala samozavestna in samostojna. Mojca nam je stala ob strani s svojimi nasveti, optimizmom in dosegljivostjo. Do suhosti smo prišli zelo hitro, z veliko poguma in dobre volje. Danes moramo že malo pomisliti za nazaj, da se sploh spominjamo, kakšen velik izziv smo prestajali, ko pa je odhod na stranišče danes nekaj tako naravnega."
Špela

"Hčerka je stara 5 let in ponoči se SAMA zbudi, ko jo tišči lulat! Sama, brez da bi se polulala in »mrtvo« spala dalje v mokri in mrzli postelji. Verjetno se marsikomu ta informacija zdi nekaj povsem normalnega, saj naj bi otroci pri teh letih to sposobnost že usvojili… No, za nas pa je to ena velika ZMAGA. Nočno odvajanje hčerke je bila ena velika utrujena borba brez konca in kraja. Bila sem obupana in že prepričana, da potrebujemo zdravniško pomoč. Potem sem zasledila Mojčin program – to je bilo najlepše darilo, ravno v trenutku, ko sem ga najbolj potrebovala. Mojca, rešila si nas. Če pomislim, da sem hčerko skoraj peljala k zdravniku in bi jo po nepotrebnem skoraj »mučila« z vsemi postopki in zdravili, me kar stisne pri srcu. Zdaj vem, da ni bila zares nezmožna zadržat lulanja, ampak se je vse dogajalo, ker nismo vedeli in smo napačno ravnali. Hvala, ker si nas tako prijazno in strpno preusmerila iz napačnih pristopov v tiste prave, ki so hčerki omogočili napredek in prehod na popolno suhost. Neverjetno! Pomagaš nam verjeti v otroka in nam pokažeš pot, takšno, ki jo otrok zmore SAM."
Ana

Cena članstva svobodnih ritk:   67€ 

Pridružite se in naj bo pot odvajanja lepa za vas in vašega otroka.

Želim postati član svobodnih ritk

NOČNO ODVAJANJE OD PLENIC