Program Svoboden otrok brez plenic

(0-18 mesecev)

Hvala, ker se zanimate za moj spletni program Svoboden otrok brez plenic.

– Gre za celostni program o metodi brez plenic, ki zajema obdobje od rojstva do otrokovega dopolnjenega osemnajstega meseca.

– Pred vstopom v program ne potrebujete predznanja.

– Namenjen je vsem staršem, ki želijo otroku omogočiti svobodno izločanje izven plenic.

Ne ustrašite se, ne gre za metodo, kjer se plenic sploh ne uporablja. Izbira je čisto vaša:

– lahko izberete pot, ki je povsem brez plenic,

– lahko kombinirate delno s plenicami delno s spodnjimi hlačkami,

– ali pa se odločite za ves čas uporabe plenic.

Vsem trem navedenim potem je skupno to, da pri otroku ohranjate zavestno dojemanje lastnega izločanja ter se tako izognete kasnejšemu odvajanju od plenic in navajanju na kahlico. Izločanje postane naravno in je del otrokove vsakdanje rutine.

Kako pogosto mu to omogočate, je stvar vaše izbire. Lahko se odločite in lovite vsa lulanja in kakanja v dnevu, lahko se osredotočite samo na kakanje, lahko omogočite otroku lulanje izven plenic samo po vsakem prebujanju, morda večkrat ali pa le enkrat na dan.

Izbira je vaša, pomembno je, da se odločite za takšno pot, ki bo odgovarjala vam in vašemu otroku, ki bo ljubeča in nežna.

Cilj programa:

– Predati staršem celostno znanje o metodi brez plenic in jih strokovno voditi skozi težja obdobja (z vami sem do suhosti otroka).

– Pri otroku ohranjati naravni občutek za izločanje in se kasneje izogniti odvajanju od plenic.

– Omogočiti staršem, da celostno komunicirajo s svojim otrokom.

– Zbližati starše z otrokom, ker nas sodobni tempo in način življenja vse bolj oddaljuje in jim povrniti te dragocene občutke naravnega stika in svobode.

Vsebina programa:

– več mesečno druženje (od priključitve v program pa vse do suhosti vašega otroka);

– dostop do spletne učilnice, v kateri vas čakajo zapisane vsebine in posnete vsebine v kratkih preglednih in celostnih modulih;

– 2 skupna spletna seminarja preko Zooma (tu niste samo slušatelji kot v mnogih programih ali tečajih. Delamo načrtno, ciljno – obnovimo znanje, ki ste ga dobili preko modulov v spletni učilnici, poudarimo najpomembnejša dejstva, možnost takojšnjega komentiranja z vaše strani ter zastavljanja vprašanj);

– v času programa ohranite  neomejen vstop v spletno učilnico, brez časovne omejitve, z vsemi naloženimi datotekami. Če bo v spletni učilnici skozi čas nastalo še kakšno novo, dodatno gradivo, nove vsebine, vam bodo tudi te dostopne;

– 1-krat zaključni seminar v živo (če bodo razmere s Covid-19 to omogočale);

– več mesečno brezplačno dodatno svetovanje preko e-pošte in strokovna pomoč, vse dokler ne prispete do želenega cilja;

– dostop do zaprte skupine na Facebooku, ki je namenjena izključno komunikaciji in podpori staršem tega programa. Tam bom ostala z vami, dokler boste to potrebovali;

INDIVIDUALNI NAČRT za izločanje izven plenic. Za vsakega izmed vas si vzamem čas in vam pripravim načrt. Pogledamo, kaj so vaše težave in kaj vaš cilj. Svetujem vam kako postopati, predvidimo izzive, ki vas lahko čakajo in težave, ki lahko nastopijo. Svetujem vam, kako ravnati, da bo vam in vašemu otroku kar se da lahko in boste v najkrajšem možnem času prišli do želenega cilja.

– avtorski celostni e-priročnik »Svoboden otrok brez plenic«;

– avtorska otroška kartonka »Za male korake in nočne junake«.

 Spletni seminarji bodo potekali preko Zooma in bodo trajali predvidoma 2 uri.

Datum in točen čas začetka ter izvajanja določimo z vsako skupino posebej (ob prijavi prejmete načrt programa).

Prijavite se spodaj z vašim e-naslovom.

Ob prijavi boste prejeli dodatna navodila in vpisni obrazec z nekaj vprašanji. Pred vstopom pa vam omogočim tudi brezplačni individualni posvet, ki pa ni obvezen. V program lahko vstopite tudi brez tega posveta.

Ker cenim vaš čas in denar, je ta posvet pred vstopom v program namenjen vam, ki se želite še dodatno prepričati, ali sem jaz prava oseba, da vam ponudim vse potrebno znanje, obenem pa se tudi jaz prepričam, če ste vi primerna oseba, ki ji bom lahko nudila pomoč in z njo sodelovala vse do otrokove suhosti.

 

Cena programa Svoboden otrok brez plenic: 160 €

V kolikor se prijavite v program zelo zgodaj, kot nosečnica ali v prvih mesecih otrokovega življenja, pomeni, da bomo skupaj dobrih 18 mesecev oz. do trenutka, ko dosežete svoj cilj. Torej, mesečno v program investrirate  dobrih 8€. Omogočite sebi in otroku svobodo!

 

Znesek 160€ lahko poravnate z enkratnim nakazilom (vse podatke boste prejeli na vaš e-naslov) ali pa v dveh zaporednih mesečnih obrokih.

Zakaj izbrati ravno moj program med drugimi ponujenimi na trgu?

Ker znanje, ki ga boste prejeli, ne temelji samo na teoriji, ampak vas peljem tudi skozi bogate izkušnje in spoznanja  svojega življenja:

–  Zaradi lastnih stalnih vnetij ritke in nožnice v otroštvu in tudi v kasnejših letih sem se kot mama močno borila, katere pleničke izbrati za svojega otroka, ko bo le-ta prijokal na svet. Kako mu omogočiti, da bo njegova koža dihala in se izogniti kožnemu vnetju?

–  Zaradi neprijetne izkušnje pri svojih 6. letih sem imela do 18 leta tako močno psihološko blokado, da nisem znala popolnoma svobodno izločati. Kot mama in vzgojiteljica dnevno srečujem otroke, ki jim odvajanje od plenic in izločanje predstavlja enako psihološko preizkušnjo. Jaz sem do rešitve prišla, ko sem se osvobodila tihih pričakovanj svojih staršev. Zato sedaj starše učim, kje je tista tanka meje, kdaj otroku pomagati na njihovi poti pri odvajanju in kdaj se je prav odmakniti in otroku dati svobodo.

– Ko sem postala mama sem se srečala z novim izzivom, saj je imel sin hudo zaprtje. Zaprtje je nastalo iz fizioloških vzrokov, ki pa so se prerasli v psihološke. Borili smo se 2 leti. Do rešitve smo prišli, ko sem se začela zavedati svojih tihih pričakovanj, s katerimi sem dušila otroka in ko smo njegovo črevesje podprli s surovimi maščobami. Sedaj starše ob težavah pri izločanju učim, kako pomemben je tako psihološki kot fiziološki vidik.

Prišla sem do spoznanja, da je izbira pleničk zelo pomembna, a še bolj pomembno je, da otroku kdaj omogočim svobodno izločanje.


–  Kot vzgojiteljica poznam otrokove stopnje razvoja in se zavedam občutljivih obdobij, v katerih se naš otrok znajde. Pomagam vam razumeti, zakaj v določenem obdobju otrok z vami INTENZIVNO napreduje, medtem kose v določenem trenutku UPIRA. Kaj se takrat dogaja z otrokom, kako pristopiti, da mu samega izločanje na zamerimo. 

Svetujem in pomagam tudi pri vključitvi otroka v vrtec, da tudi v vrtcu otrok ohrani izločanje kot nekaj lepega in prijetnega. 

Znotraj programa vi prejmete celosten e-priročnik, darilo pa prejme tudi vaš otrok – čudovito otroško kartonko Za male korake in nočne junake. Sem avtorica besedila in ilustracij. Besedilo je rimano, da pritegne otroško pozornost. Ilustracije so nežne in realne, da otroka počasi zazibajo v svet brez plenic. Dodani so šumniki in sičniki, saj se kot mama in diplomirana vzgojiteljica zavedam, da imajo ravno na tem področju izreke glasov otroci največje težave.

Program je bogat in ugoden. Približno 6 plenic na dan x 30 dni = 180 plenic mesečno.
180 x 12 mesecev = 2160 plenic letno.
Povprečna cena ene pleničke za enkratno uporabo je 0,35 €.
V enem samem letu nas stane poraba pleničk 756 €.
Če je vaš otrok v plenicah do dveh let in pol, boste v tem obdobju porabili približno 1890 €.

Cena programa 160 € je zelo nizka v primerjavi z zgornjo ceno porabe pleničk. Omogočite otroku in sebi svobodo.

(Ob ponovni prijavi v katerikoli drug program, prejmete 20% popust.)

»Kakršno koli izločanje izven plenic je še vedno boljše kot nobeno izločanje izven plenic.«

 

Vnesite podatke spodaj v prijavo.

Hvala za zaupanje,

Mojca Pajek

Prijava v program

Svoboden otrok brez plenic