SVOBODNO IN IZKUSTVENO ŽIVLJENJE

Stopi v svet zdrav in samozavesten

E- podporna vsebina

SVOBODNO IN IZKUSTVENO ŽIVLJENJE 

(za otroke vseh starosti)

Vstopi v svet zdrav in samozavesten.

Začutimo svet in zaživimo srečni ter notranje izpopolnjeni.

CENA: 46€  -20% =    37

 

 

 

V KAKŠNEM OKOLJU ODRAŠČA TVOJ OTROK in V KAKŠNO OSEBO SE RAZVIJA?

·        Je tvoj otrok v družbi vedno v podrejenem odnosu? Se prilagaja in potrebuje “vodilnega”, ki mu sledi?

·         Izraža tvoj otrok močno željo po vodenju oz. dominantnosti? Je močno tekmovalen? 

·         So pri tvojem otroku iskrice v očeh že ugasnile? Je naveličan in samo življenje ga ne zanima. Ne vidi smisla, zakaj je tu in kaj bi sam s sabo?

·         Skrbiš za zdravje otroka, vendar se le-to vedno znova na nekem področju poruši, ker je težko podpirati celostno?

·        Imaš otroka, ki nenehno niha v svojem razpoloženju? Si utrujena od nenehnih borb in iskanja primernih besed? Je vaše družinsko življenje eno veliko stresno valovanje?

·         Imaš občutek, da ti otrok ne zaupa in tudi ti težko popolnoma zaupaš v korake po katerih stopa? 


Ja, v obdobju odraščanja nam je starševstvo predstavljeno kot čudovito poslanstvo.

Nihče pa nas ne nauči, kako ohranjati to mirno energijo skozi vse “viharne dni” in katera je tista prava pot, da na tem skupnem potovanju ne bomo izgubili samih sebe in da ob enem ohranimo iskrice v otroških očeh, s katerimi so se rodili. 

Včasih je tako težko, da bi najraje pobegnili – stran od otrok, celo stran od samega sebe. Ko nam je hudo, nas je zaradi pričakovanj družbe sram priznati, da mi pa žal nismo “popolni”. In ko pride tako zelo daleč, da se borimo sami s sabo in obenem borimo z lastnim otrokom, je čas, da se vprašamo, kje smo zgrešili pot? Kje so zdaj tiste iskrice življenja? Kje je lepota in brezskrbnost? 

Kje je spoštovanje in občutek miru?

Sem Mojca Vrbnjak, vzgojiteljica predšolskih otrok in mama dveh fantov.

Tudi sama sem bila že krepko na dnu. Ko nisem imela energije, ko se mi je v službi nabralo vseh stvari do roba, potem pa sta doma otroka prilila še samo kapljico … in šlo je čez rob. Utrujena in nenaspana sem eksplodirala. Zlivala sem na otroka tolikšno jezo, žalost in obup, ju zasipala z besedami – ki niso bili niti moje, pač pa so bile besede, ki sem jih prinesla iz svojega otroštva v odraslost. In najlažje je bilo, vse to, kar je potlačeno v meni, izliti ven. Znova in znova. 
Zakaj? Ker sem si želela biti drugačna, želela sem upočasniti korak in se vračati k naravi. Ampak na vsakem koraku, ko mi je kot mami nekaj spodletelo, sem iz ozadja slišali tisti glas: “Saj sem ti rekla!” Kot da komaj čakajo, da mi spodleti. Ob vsakem padcu sem čutila še pritisk: “In ti, ki še lastnih otrok ne obvladaš, si vzgojiteljica v vrtcu?” Bolj kot sem se trudila biti popolna mama in imeti popolne otroke, nižje k tlom sem padala. In napetost v meni je rasla.

Vse do trenutka, ko sem pristala čisto na tleh in dojela, da otrok žal v tem svetu ne morem oblikovati sama. Ne morem jih zaščititi. Oblikujeva jih z možem skupaj. Oblikujejo jih tudi vsi sorodniki, prijatelji in znanci. Oblikuje jih družba sama in okolje v katerem živimo. 

Ampak kako to sprejeti?!?

Gledala sem družbo – v vseh odtenkih in bila sem žalostna v kakšnem svetu živimo. Kaj se dogaja z otroki in odraslimi? Kje je empatija, kje je sočutje? Kako naj otroka sploh spustim v tako krut svet, kjer te lahko nekdo že s samim pogledom uniči?

Ali bom res dovolila, da mojega otroka vse to oblikuje in ga zaznamuje?

Znotraj lastnega strahu in opazovanja otrok sem dojela, da imamo v trenutnih časih starši najtežjo nalogo. Ne obvarovati otroke in jih skriti ter braniti pred vsem hudim. Pač pa jih naučiti živeti s tem. Naučiti jih, kako zrasti v srečne, notranje izpopolnjene osebe, ki bodo v življenju iskali in privabljali pozitivno energijo. S pravilnimi koraki jih moramo naučiti zaupanja vase in zaupanja v svet ter jim omogočiti, da postanejo samozavestni. Naučiti jih moramo, kako postati notranje močni in kako slediti svojemu notranjemu glasu. Naučiti jih moramo vse tisto, kar je v današnji družbi že pozabljeno, kar se je skozi leta sistemsko nam in otrokom “ukradlo”.  

Ko sem to dojela, sem se morala najprej sama naučiti sprejemati to okolje in prefiltrirati, kaj je moje in kaj je tisto, kar se mene in mojih otrok ne dotika. Nehala sem se obremenjevati: “Kaj bodo pa drugi rekli?” in sem čas raje posvečala polnjenju lastnih baterij. Nato sem začela otroka učiti živeti v skladu z naravo in svobodnimi načeli. Je bilo težko? Ja, mogoče, ker nas družba sprejema za drugačne in čudne … Vendar sem prišla do spoznanja, da če v otroku ohranim lastno željo po raziskovanju, bo njegovo življenje lepo in polno. In to je vse , kar si želim. Če ima otrok možnost slišati samega sebe, bo razvijal svoje notranje potenciale, svojo naravo in svobodo. 

 

Zato sedaj sledimo sebi. Ni nas več strah, končno si zaupamo. 

 

Zakaj je tako pomembno, da otroku omogočaš izkustveno in svobodno življenje?

KER LE TAKO LAHKO Z NAJMANJ STRESA DOSEŽEŠ,

·         da bo otrok uspešno duševno in psihološko zorel, 

·         da bo otrok, ki ima možnost odraščanja v pravem okolju, bolj intelektualno sposoben, bolj srečen in bo imel bolj razvit sistem vrednot,

·         da bo otrok notranje izpopolnjen, povezan sam s sabo in bo imel možnost razvijati notranje potenciale, svojo naravo in svobodo, 

·         da tvoj srečen otrok pomaga oblikovati lepši svet vseh nas. 

Razmišljaš, da bi tudi ti želela otroka celostno podpreti in mu omogočiti lepše življenje?

Svobodno in izkustveno življenje je podporna vsebina, ki zajema:

 

 

 

 

E-priročnik za starše:

Svobodno in izkustveno življenje

Priročnik ti je trajno na voljo.

Video predavanje.

Vodim te skozi  1 uro pregledno razdeljene, enostavne in praktične vsebine.

Vsebina ti je prav tako trajno dostopna.

 

Vsebine  si sledijo v treh sklopih in so ti trajno na voljo.

Lahko jih predeluješ kadarkoli in kjerkoli ti čas dopušča.

1 sklop

ZDRAVJE: Pet temeljev tvori celoto

Kratek pregled vsebine:

• Zakaj zdrava hrana še ne prinese zdravja samega

  •  • Spoznanje, zakaj tudi dobro s hrano podprti in polno dojeni otroci zbolijo
  • Kaj pa ko hrana enostavno ni dovolj? Spoznavanje vseh petih področij, ki jih moramo podpreti pri otroku, če želimo, da je njegovo telo v ravnovesju in zdravo.

2 sklop

SOCIALIZACIJA: Kadarkoli in kjerkoli

Kratek pregled vsebine:

  • • Ugotavljanje, ali sta vrtec in šola resnično nujna za otrokovo socializacijo
  • • V naši družbi zmotno enačimo druženje s socializacijo in zato pride do zmede in veliko strahu znotraj družin, ali bo njihov otrok primerno socializiran. Kaj v resnici je socializacija in kje poteka?
  • • V naši družbi imamo otroke, ki so po starosti dosegli že mnogo let, njihova duševna zrelost pa se zaradi vzgoje, pristopov in okolja, kjer so odraščali, ni razvijala z njimi. Govorimo o »razvajenih« otrocih, nihče pa ne uporabi besede »duševno nezreli«. Spoznanje, kako pomembna je ZDRAVA SOCIALIZACIJA za oblikovanje naših otrok in kako je povezana z duševno zrelostjo.
  • • Kako ohraniti otrokovo naravo, da bo lahko razvijal svoje notranje potenciale in svobodno zaživel?

3 sklop

ZAUPANJE: Otroku zaupaj v tolikšni meri, da si bo lahko zaupal sam

Kratek pregled vsebine:

  • • Čutenje – ali otroku zaupamo
  • • Sodobna družba in oblikovanje sveta – vse vodeno in usmerjeno, z namenom, da se otroci ne »izgubijo« in ne delajo neumnosti
  • • Naš notranji glas, ki se ustvari v otroštvu, nesemo v dobo odraslosti – kdo smo in kakšni smo. Kako poskrbimo, da bo ta glas pozitivno gradil otrokovo samopodobo?
  • • Starši kot center otrokovega življenja

Cena podporne vsebine je 46€  -20% =    37

→ Ne moreš vplivati na okolje, lahko pa vplivaš nase in na svojega otroka …

… s tem pripomoreš k boljšemu okolju. 


Pridruži se nam. Skupaj lahko prebudimo svet!

Prejmi podporno vsebino

SVOBODNO IN IZKUSTVENO ŽIVLJENJE