DOPOLDANSKA GOZDNA DRUŽENJA

Za otroke 2 - 8 let

POTEKAJO VPISI ZA LETO 2024/2025

🌿Otroci so naravna bitja in ne sodijo med štiri stene. Povezovanje z resničnim svetom prinaša učenju smisel. Učenje poteka v naravi spontano, ob zabavnih aktivnostih in prosti igri, izkustvenem in situacijskem učenju ter gibanju. Omogočimo jim bivanje na prostem, kjer je svet razgiban in barvit. Le takšen jim prinaša številne nove impulze, ne le za njihove čute, temveč tudi za njihovo razmišljanje.

🌿Znanje, ki ga pridobijo skozi izkušnje, si lažje zapomnijo in ostane trajno. Stik z naravo izboljša njihovo pozornost in koncentracijo.

🌿Na prostem se jim izboljša tudi delovanje imunskega sistema in zmanjša število bolezni. Obenem pa jim stik z naravo pomaga k duševnemu zdravju. Zmanjšujejo stres, tesnobo in depresijo.

🌿Otroci na naših gozdnih delavnicah ne razvijajo samo svojega znanja, ampak tudi čustveno in družbeno inteligenco. Zato so pri nas razlogi za agresijo in nasilje veliko manjši kot v drugih »nenaravnih« okoljih.

🌿Razvijanje in zorenje na prostem je naravno. Otroci so se na tak način učili in odraščali izven štirih sten več kot 99% zgodovine človeštva in so že po naravi opremljeni za tovrstno učenje. Sodobni svet pa jim žal te neizmerno pomembne izkušnje krade. Vse več otrok preživlja čas med štirimi stenami in statično pred ekrani.

Si želite več za svojega otroka?

Bi ga vključili na naša dopoldanska gozdna druženja?

Zavedamo se, da je narava neprecenljivo terapevtsko in razvojno okolje,

ki spodbuja razvoj otroka na vseh področjih in krepi otrokove sposobnosti.

DRAGA MAMA, SE NAJDEŠ V KATEREM OD SPODNJIH IZZIVIH:

·       Z otrokom sem 24h/7, ves čas smo skupaj in želim si malo časa čisto zase, da malo brezskrbno zadiham

·        Otok ne hodi v vrtec/šolo in nima stika z vrstniki. Vidim, da vseeno hrepeni po družbi, ne želi biti ves čas samo s starši. Ampak ni mi vseeno v kakšno družbo ga vključim.  

·        Delam od doma in sem utrujena od stalnih “motenj” otrok, hrupa, prepirov, kuhanja – nimam miru za delo in urejam vse malo po malo z res veliko prekinitvami in nervozo.

·        Otrok hodi v vrtec ampak bi bila vesela, če bi kakšne dni v tednu menjal štiri stene za gozdno igralnico.   

 

 

Če želite otroku omogočiti stik z naravo in bivanje v družbi vrstnikov v prečudovitem okolju znotraj male skupine, ki otroku omogoča, da je slišan, videni in srečen in vam je nekaj dni v tednu dovolj, potem ste pravi za sodelovanje z nami.

 

DOPOLDANSKA GOZDNA DRUŽENJA IN PODROBNOSTI :

Z vami sva dva diplomirana vzgojitelja in izkušena starša, ki ljubiva naravo in svobodo.

Delujemo znotraj manjše skupine otrok, saj se zavedamo, da je dostopnost in navezanost otrok na zrelega odraslega ključno za uspešno sodelovanje in rast. Ker se mesta hitro zapolnijo, si čimprej rezervirajte mesto na spodnjem vpisnem obrazcu.

KRAJ: Okolica Laškega (2km iz centra Laškega) v prečudovitem gozdnem okolju ob potoku.

STAROST: Med nas vabimo vse predšolske otroke, ki ne obiskujejo vrtca in so starejši od 2 let. Vabimo pa tudi šolske otroke, ki se šolajo na domu (prvi in drugi razred). Torej, smo kombinirana skupina 2 – 8  letnikov. Zavedamo se prednosti kombiniranih skupin in prenosa znanja iz starejših na mlajše, ter intenzivnosti razvoja empatije v medosebnih odnosih. 
Sprejemamo tudi otroke, ki hodijo v vrtec, a bi kakšen dan štiri stene zamenjali za naravno igralnico.

ČAS DRUŽENJA: Družimo se 3x tedensko oz. po dogovoru (lahko tudi samo 1x, 2x).

CENA: Odvisna od števila tedenskih obiskov.

Poudarek naših skupnih bivanj je na druženju in aktivnem preživljanju časa na prostem v vzpodbudnem okolju, ki omogoča varno navezanost in individualno rast vsakega posameznika znotraj skupine.

POMEMBNA je primerna oprema za bivanje v naravnem okolju v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu. Imamo tudi suh in topel prostor, kamor se lahko po potrebi umaknemo.

Za vse podrobne informacije, smo vam z veseljem na voljo. Izpolnite spodnje podatke in na vaš mail boste prejeli informativno vpisnico otroka za dopoldanska gozdna druženja in si izbrali termin za telefonski posvet z nami.

Prijava na DOPOLDANSKA gozdna druženja

podrobne informacije