Odvajanje malčka od plenic

(od 16. meseca naprej)

ODVAJANJE MALČKA OD PLENIC

(od 16. meseca naprej)

 

CENA članstva svobodnih ritk:   97€ 

Odvajanje je lahko prijetna izkušnja za vas in vašega otroka!

KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE Z ODVAJANJEM?

·         Menite, da bi vaš otrok že zmogel brez plenic, toda odvajanje ne steče?

·         Vaš otrok noče komunicirati z vami, se upira in vam ne sporoča svojih potreb?

·         Ne zdrži dolgo in še nima netreniranih mišic zapiralk?

·         Cele dneve samo perete in čistite?

Vem kako je, ko ti vsi govorijo:

»Še vsakega smo odvadili!«

»Juhuhu! Suhi smo!«

Potem se lotite in kar ne gre in ne gre. Tudi sama sem šla čez različne vzpone in padce pri odvajanju otrok od plenic. Doma s svojima otrokoma in v službi z otroki iz vrtca.

Sem Mojca Vrbnjak, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in mama dveh svobodnih fantov. 

Poznam občutek, ko utrujena mama, ki je že petič v eni uri preoblekla otroka, svojo negativno energijo širi tudi na otroka. Kljub zavedanju, da otrok ne moči hlač nalašč, da bi nas jezil, znotraj nas raste napetost po vsakem preoblačenju, brisanju lužic in pranju.

Pri prvem sinu je odvajanje lepo steklo. Izven plenic je izločal že od drugega meseca starosti in ga praktično kasneje ni bilo potrebno odvajati od plenic.

Ko sem rodila drugega sina, sem verjela, da nam bo zgodnje izločanje izven plenic prineslo tudi tako lahkotno pot, zato smo mu izločanje začeli omogočati že pri trinajstih dneh. Vendar je bila celotna pot vse več kot lahka. Svet nam je obrnil na glavo. Metode, ki so pri prvem sinu delovale, so se pri drugem izkazale za neuspešne. Bil je uporniški in trmast. Čeprav je bil zelo samostojen, pri določeni starosti še vedno vsega ni zmogel sam. Zaradi njegove močne volje in ponosa, mu je bilo težje pristopiti, čeprav se je zavedal tudi sam, da potrebuje pomoč. Dnevi so se vlekli, raztegnili so se v tedne in mesece. Trudili so se tudi v vrtcu. Spoznali smo, da če mu želimo omogočiti napredek, mora biti to povsem drugačen pristop.

Ugotoviti sem morala, s čim ga tako zelo dušim oz. s kakšnim pristopom bi tudi njegovo močno voljo omehčala in ga povabila v sodelovanje. Opazovala sem ga in našla pot, ki mu ustreza. 

In s to spremembo metode in pristopov smo prišli do suhosti. 

Zdaj vem, da je pomembno otroku omogočiti izločanje izven plenic čim prej, da plenica ne postane prehuda navada…

… vendar je še bolj kot to KDAJ mu omogočimo, pomembno KAKO mu omogočimo oz. kako pristopamo. 

ZAKAJ JE TAKO POMEMBEN PRAVILEN PRISTOP PRI ODVAJANJU MALČKOV OD PLENIC?

KER LE TAKO LAHKO Z NAJMANJ STRESA DOSEŽETE:

·         prijeten prehod iz pleničk na spodnje hlačke,

·         sprejemanje izločanja kot nekaj lepega in naravnega,

·         razviti zavestno dojemanje lastnega izločanja,

·         nočno in dnevno suhost.


"Pri starejših otrocih je bilo odvajanje od plenic spontano in enostavno, mlajša hči pa je kahlico močno odklanjala in nisem vedela kako se lotiti odvajanja od plenic. Z Mojčino podporo in nasveti je hčerka v dveh tednih osvojila kahlico, pleničk nismo več potrebovali. Hlačke so bile suhe. Mojčina srčnost, predanost in individualen pristop so meni dali energijo, da nisem obupala in s skupnimi močmi smo hčerki znali pomagati. Zdaj je tudi ponoči suha in hodi na kahlico, na kar je tudi sama zelo ponosna."
Nina

Odvajanje malčka od plenic je celostni pristop, ki zajema:

Video tečaj,

ki vas vodi skozi 6 modulov (po 10 minut)

Podpora v skupini na Facebooku,

kjer se družite samo člani tega programa,

vse dokler vaš otrok ni suh


Cena članstva svobodnih ritk:   97€ Prejmete pa tudi bonus vsebino:

 

 

E-priročnik za starše

»Nasvidenje plenice;

71 zmot o suhosti in rešitve,

s katerimi se vaš malček najhitreje znebi plenic«

na 80 straneh za starše


Vsebine vas bodo vodile skozi 4 glavne korake:

1

71 TEZ
Spoznali boste 71 zmot o suhosti in rešitve, s katerimi se vaš malček najhitreje znebi plenic.

2

NAŠA ENERGIJA JE KLJUČ DO USPEHA
Tu boste spoznali, zakaj otrok ni na prvem mestu, ampak ste to vi sami, in kako biti pripravljeni, mirni in opremljeni s pravim pristopom.

3

OBČUTLJIVA OBDOBJA ALI PAVZE
Naučila vas bom, zakaj pride do trenutkov, ko odvajanje ne teče dobro ali sploh ne, v čem se starši največkrat motimo, kako reagiramo in kaj lahko naredimo v kritičnih situacijah.

4

KAKO VPLIVAMO NA RITEM ODVAJANJA
Ali se zavedate ritma, kako vaš otrok kaka ali lula, kako na to vpliva dojenje oz hranjenje in kje so fizični in psihični dejavniki?

 

→ Ni treba, da je izločanje in odvajanje od plenic travmatična izkušnja.

→ Včasih si starši močno želimo uspeha in nezavedno otroka oviramo pri napredku.

S pomočjo skupnosti Odvajanje malčka od plenic boste:

·         spoznali znake, s katerim vam otrok sporoča svoje potrebe oz. ga boste naučili komunicirati in sporočati,

·         obudili in okrepili mišice zapiralke in otroku omogočili da jih začne zavestno uporabljati,

·         otroka vključili v sam proces, se tako izognili prekomernemu čiščenju in izčrpavanju, njemu pa omogočili da hitreje čustveno in umsko dozori.

Cilj članstva je s pravilnim pristopom otroku omogočiti prehod iz pleničk v suhost, spodbuditi njegov razvoj in ohranjati njegovo samozavest in samozaupanje vase.

Zdaj vem, da ni pomemben čas, kdaj začnemo, pač pa naš pristop, kako se tega lotimo.

In še nekaj utrinkov, kako odvajanje od plenic poteka v praksi:

Prav za vsakega od vas si vzamem čas in vam pripravim načrt. Skupaj pogledamo, kaj so vaše težave in kaj je vaš cilj. Svetujem vam kako postopati, predvidimo izzive, ki vas lahko čakajo, in težave, ki lahko nastopijo. Svetujem vam, kako ravnati, da bo vam in vašemu otroku kar se da enostavno in da boste v najkrajšem možnem času brez stresa prišli do želenega cilja – suhosti.


"S sinom smo zagreto začeli s "projektom kahlica", ko se nam je napovedal novi družinski član. Potem so nam poti prekrižale nosečniške slabosti, obdobja pavze in upiranja, selitev in tako je mineval čas. Sin je sedaj star 2 leti in pol. Nobena tragedija ne bi bila, če bi bil še v plenici. Ampak dva dni nazaj sem ga PRVIČ zalotila, da je šel SAM na stranišče, slekel hlače, lulal in se uredil. Jokala sem od ponosa. Pri njem je to res dolgotrajen proces, pri prvi hčerki je bilo vse lažje. Zdaj imam skoraj 4 letnico, 2 in pol letnika in 3 mesečnika. In samo eden je še pleničkar, kar je za oba z možem veliko olajšanje. Mojca, brez tvoje strokovnosti in hkrati sočutja in predvsem razumevanja do naše situacije, bi zaradi utrujenosti že zdavnaj obupala. Hvala ti za vso tvojo pomoč in podporo!"
Irena

"Meni je odvajanje drugorojenca zelo naporno. Če ne bi bila v Mojčinem individualnem programu, bi verjetno obupala in mu po daljšem neuspehu že zdavnaj vrnila plenico. Mojca pa mi je pomagala do razumevanja teorije in otrokovih občutljivih obdobij. Še bolj mi je všeč, ker vsakega otroka obravnava individualno, celostno. Imam dva otoka in pristop, ki je deloval pri hčerki še zdaleč ne deluje pri sinu. Meni je bilo pomembno, da si poiščem pomoč, saj sem želela videti veliko sliko in sina pravilno usmeriti ter ga spremljati na njegovi svobodni poti izločanja! In to mi sedaj uspeva!"
Lidija

Cena članstva svobodnih ritk:   97€ 

Pridružite se in naj bo pot odvajanja lepa za vas in vašega otroka.

Želim postati član svobodnih ritk

ODVAJANJE MALČKA OD PLENIC