Svetovanje


Pozdravljeni,

potrebujete pogovor, ker ste morda obstali na neki točki in ne znate naprej?

Morda doživljate stisko vi ali pa vaš otrok, želite mu pomagati, a ne veste, kako bi pristopili?

Ste zmedeni od poplave informacij, ki jih dobivate na spletu in od vseh ljudi, ki vas obkrožajo ter vam morda želijo zarisati pot, vi pa niste prepričani, če je ta pot primerna za vašega otroka in vas? Vas je strah in ne veste, na koga bi se obrnili?

Živimo v času, ko se marsikomu zelo mudi. Ljudje smo pod stalnim pritiskom. Življenje nas zasipava z vsemi informacijami in ker tako hitimo, se bojimo ustaviti in ugotoviti, katere so resnično pomembne za nas.

Želimo si, da bi se lahko vsaj za hip ustavili, se ozrli naokrog, slišali in začutili sočloveka, začutili sebe in nato lastnega otroka v njegovi celovitosti.

Pa se znamo ustaviti? Se znamo ustaviti tako, da ne bomo čutili pritiska, da smo majn vredni? Da smo drugačni? Se znamo ustaviti in potem izven te norije opaziti, kaj je bilo tisto, kar nam je jemalo čas? Kaj nam je jemalo pristni stik s samim sabo in z otrokom?

 

Sama sem že od nekdaj zelo močno povezana z naravo.

Ko sem se odločila za poklic vzgojiteljice, sem imela v glavi te male škratke, ki jim vsakodnevno žarijo iskrice v očeh. Tako preprosti, naravni, tako svobodni.

Potem pa, ko sem začela delo opravljati v vrtcu, sem skozi leta opazila, da lahko te iskrice kar hitro ugasnejo.

Zelo pomemben je naš pristop do otroka, zelo pomembno je, kaj mi otroku omogočamo in kje ter zakaj ga na določenem področju omejujemo oz. podpiramo.

Morda se to sliši preprosto, vendar ni. Vsak otrok je individuum zase, ki na svojstven način svetu in nam sporoča, kaj se v njegovi »notranjosti« dogaja. Če mi otroka ne opazujemo dovolj natančno, če ga ne spoznamo v celoti, mu ne bomo mogli omogočiti celostnega, svobodnega razvoja.

Ko sem rodila prvega sina, sem šele začela dojemati, kako je otroka dojemati celostno. Mnogokrat sta me okolica ali sistem potisnila na pot, ko otroka nisem bila pripravljena slišati, poslušala sem, ampak ga nisem slišala – ne v celoti. Zdaj sem se to naučila. Vedno je pomembno, da znamo najprej umiriti sebe, kajti šele ko vihar v nas preneha, bomo sposobni slišati druge.

 

Slišati in si vzeti čas za otroka je nekaj najlepšega.

S svojim jokom, s svojim vedenjem kličejo po naši pozornosti, mi moramo samo prepoznati to njihovo komunikacijo.

Pripravljeni moramo biti slišati in si vzeti čas.

Čas, po katerem naši otroci hrepenijo.

 

Če potrebujete potrditev, da ste že na pravi poti, ali pa usmeritve, kaj točno vam otrok sporoča, sem vam na voljo z individualnimi posveti.

Z vami bom delila vse znanje, ki sem ga prejela v času šolanja, vse znanje, ki sem ga kasneje pridobila s prebiranjem literature, znanje in izkušnje, ki so me v zadnjih letih oblikovale, ko sem postala mama in z njimi osebnostno zrastla.

Usmerila vas bom na pot, ki bo tudi vam omogočila, da se umirite, prisluhnete sebi in svojim potrebam, ter se nato mirno in strpno obrnete k svojemu otroku, se povežete z njim in ga začutite celostno. Namignila vam bom, kako slišati, kaj vam otrok sporoča, česa on za svojo svobodo ne potrebuje in kako mu vi lahko pri tem pomagate.

Naš pogovor je popolnoma zaseben, vsebina ostane samo med nami.

Sama sem šla čez mnoge vzpone in padce. Otroci nam vsakodnevno postavljajo nove izzive, in ko misliš, da imaš vse naštudirano, ker si z enim otrokom to pot že prehodil, pride na svet drugi, ki je popolnoma drugačen in ti obrne svet na glavo.

Ves načrt se podre.

Vajena sem padati in vstajati. Vajena sem, ko se vse zruši, ponovno graditi.

Zato se ne bojte. Zaupajte mi svojo zgodbo, ne bom obsojala. Tu sem, da nudim pomoč.

 

Če ste skozi ta zapis začutili, da sem oseba, vredna zaupanja, oseba, ki vas lahko vodi skozi vaše viharne dni, ki jih morda bijete s svojim otrokom, vas pomiri in vas usmeri v pravo smer, potem vas prijazno vabim, da se mi javite in mi zaupate svoje izzive.

 


"Tista utrujenost, ko je mož na poti in si več večerov sam z dojenčkom in triletnico, ko prevladuje kaos in nimaš energije za ustvarjanje ustaljenih rutin … Vse se je stopnjevalo, nisem se več prepoznala. Nekega večera, ko sem spet uro in pol ležala ob hčerki in jo uspavala, dojenček pa me je v dnevni sobi čakal z možem, sem začutila, da "zdaj pa res!" potrebujem pomoč! Mojco sem že od prej poznala in brez pomislekov sem se odločila zanjo, ker so nama skupni določeni ključni pogledi na življenje, zdravje, vzgojo. Všeč so mi njen pomirjujoč ton in simpatičnost, naravnanost k rešitvam in toplina. Načrt, ki sva ga zastavili, uresničujem po zmožnostih in po korakih, brez pritiskov. Že prvo noč nam je uspelo, da sta malčka zaspala ob 20.30 ... sploh nisem vedela, kam s časom! Res je super občutek, ko ti uspe nekaj, kar izboljša življenje cele družine. Hvala, Mojca."
Anja

Ena ura svetovanja in podpore preko telefona znaša 45€.

Vnesite podatke v spodnja polja in si rezervirajte termin za individualni posvet.

SVETOVANJE